Mart 2020'de gerçekleştirilen, 600 B2B karar merciinin yaptığı bir ankete göre, katılımcıların yüzde 41'i gelecek yıl en büyük potansiyeli çevrimiçi doğrudan satışlarda görmekte, bunu yeni bölgelere açılma (yüzde 37) ve yeni satış araçları belirleme konuları izlemekte (yüzde 36). Mevcut ekonomik gerilemeye rağmen, B2B şirketlerinin yüzde 85'i iyimser ve dijital deneyim bütçelerinin gelecek yıl artacağına inanıyor. Bu, yöneticilerin yüzde 71'i için iyi bir işaret, çünkü şirketlerinin dijital deneyiminin müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamadığına inanıyorlar.

Episerver CEO'su Alex Atzberger, "Verilerimiz ve müşterilerle yaptığımız görüşmeler, COVID-19 ile dijital dönüşümün çok daha önemli hale geldiğini açıkça gösteriyor. B2C yıllardır tartışılıyor, ancak şimdi daha yoğun bir şekilde bakmanın zamanı geldi. Müşterilerle doğrudan temasa geçmek, özellikle kişisel temasın mümkün olmadığı şu dönemde, doğru bir yöntem gibi gözüküyor. "

Dijital Deneyim: Bu konuyla tam zamanında ilgilenirseniz kazanırsınız.

Bakım, onarım ve operasyon alanında lider bir tedarikçi olan Partsmaster, e-ticaret web sitesini 2019’un başlarında Brilliance Business Solutions ve Episerver ile başlattı. Dijital doğrudan satışlar bir yıl önce perakendeciler için bir uzmanlık alanı iken, "Önce Dijital" artık mutlak bir zorunluluk haline geldi. COVID-19'dan sonra hem siparişler hem de web trafiği için artan dijital talep göz önüne alındığında, Partsmaster müşteri talebini mevcut altyapı ile sorunsuz bir şekilde destekleyebildi.

Partsmaster'ın yazılım mimarı Robert Debault, “Doğrudan satışların B2B şirketleri için en büyük fırsat olarak görülmesi şaşırtıcı değil” diye belirtiyor ve ekliyor: “Hiçbirimiz COVID-19'un küresel etkisini tahmin edemezdik, ancak kişisel online alışverişte olduğu gibi B2B alıcılarının da aynı sadeliği ve rahatlığı istediklerini tam vaktinde fark ettik. Bu nedenle dijital, ölçeklenebilir ve esnek olmak için Episerver ve Brilliance'a başvurduk. Uzun yıllar boyunca B2B şirketlerinin kendi e-ticaret web sitelerine ihtiyacı olup olmadığı değil, ne zaman olduğu sorusu vardı. Bu durum neredeyse bir gecede değişti. “

Yapay zeka ve otomasyon konusunda şüpheler devam ediyor

Yeni teknolojiler mevcut zorlukların üstesinden gelmek için potansiyel bir çözüm olmakla birlikte, yapay zeka ve otomasyonun gelecekteki iş güvenliği üzerindeki etkisi konusunda endişeler devam etmekte.

B2B yöneticilerinin yüzde 61'i yapay zekanın önümüzdeki beş yıl içinde mevcut pozisyonunda çalışan ihtiyacını değiştireceğinden korkuyor. Bununla birlikte, yüzde 82'si yapay zekanın önümüzdeki iki yıl içinde veri kalitesini artıracağına ve işlerinde daha başarılı olacağına inanıyor.

Rapor hakkında

Episerver'ın “B2B Dijital Deneyimler Raporu 2020: Farklı endüstrilerden karar vericiler, müşteri odaklılığın mevcut zorluklarıyla nasıl yüzleşiyor” ABD, İngiltere, Almanya, İsveç ve Avustralya'dan 600 karar vericinin önceliklerini ve planlarını, taktiklerini ve teknolojilerini inceliyor. Katılımcılar sağlık, finans, ticari hizmetler, satış, üretim ve yüksek teknoloji sektörlerinde tam zamanlı çalışanlardır. Anket Mart 2020'de gerçekleştirildi.

 

 

 

HIZLI - KOLAY - GÜVENİLİR - SÜRDÜRÜLEBİLİR - HATASIZ


Go To Top